Acushnet till börsen

Efter fem år som ägare av Acushnet funderar nu Fila Korea på att börsnotera bolaget. Det totala börsvärdet ryktas ligga på runt 20 miljarder kronor.

 

 

 

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Acushnet, ägarna av Titleist och Footjoy, nu finslipar planerna på att lansera bolaget på den amerikanska börsen. Egentligen är det de nuvarande ägarna Fila Korea som fullföljer sin plan att först göra Acushnet lönsamt för att sedan sälja det via börsen.

Fila Korea köpte Acushnet år 2011 för 10 miljarder kronor och enligt Reuters ligger det nu planerade börsvärdet på ungefär det dubbla. Enligt den senaste årsrapporten omsatte Acushnet 12 miljarder kronor och levererade en vinst på 1,7 miljarder kronor.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Acushnet

    Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="13086" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]