Alpinestars fick designpris

Det italienska säkerhetsföretaget Alpinestars har vunnit ett prestigefyllt designpris för sin skyddsväst. Det är det internationella priset Design&Innovation Award som företaget fick för sin Paragon Protective Shirt.

Priset Design&Innovation Awards delas ut årligen till ett antal produkter inom cykelsegmentet. Prisjuryn består av cykeljournalister från sex av världens ledande cykeltidningar inom landsväg-och mountainbike.

Alpinestars skyddsväst fick priset för den innovativa mixen mellan ett bekvämt sittande skyddsväst och en liten miniryggsäck. Paragon Protective Shirt har plats för både ett litet vätskesystem plus sidofickor för både verktyg och reservslang. Västen har en integrerad ryggplatta och är tillverkad i hållbar mesh vilket ger en bra passform. Skyddsvästen är framtagen speciellt med tanke på crosscountry och endurocyklister.

Carl-Michael Sjöberg på den svenska leverantören 7above berättar att cykelbutikerna redan har visat intresse för den prisbelönta skyddsvästen.

– Produkterna kommer att finnas i butikerna från och med mars. Men ofta är det med sådana produkter att det är cyklisterna som upptäcker dem först och därefter hakar cykelhandlare på, konstaterar Carl-Michael Sjöberg.

Övriga produkter som fick Design& Innovation Award-priser för i år var bland annat Scott Genius LT 700 Tuned Plus mountainbiken, Giro Montero Mips-hjälmen och Trek Madone Race Shop Limited landsvägsracern.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Trade DG AB

    Nordic Trade har bedrivit verksamhet sedan 1985. Distributör av noggrant utvalda produkter med hög kvalitet inom Längdskidor, Cykel och Löpning

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="13356" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]