En revolution i det tysta

Marker, Völkl och Dalbello slog på trumman för många produkter men frågan är om det inte är en hyrbindning som är den största revolutionen hos dem.

Marker Gripwalk är en teknik som gör att den bindningen automatiskt fungerar till pjäxor med både den klassiska platta sulan och de allt mer populära rundare sulorna med gummi. Det finns redan bindningar på marknaden som med en skruv går att justera så att de passar för båda typerna av pjäxor men Marker har alltså fixat så att bindningen passar utan att skruva. För en uthyrning eller vid ett skidtest ute i backen är det oerhört smidigt.

Lösningen är genialt enkel. Genom att flytta fram punkten där pjäxan vilar mot bindningen och dessutom göra den plattan avfasad så kommer överkanten av ”läppen” på pjäxan att vara på samma höjd oavsett typ av sula. Normalt sett är den överkanten högre upp på en rundad gummisula.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.