Scott på XXL

Sportjätten Scott Sports i Sverige börjar sälja sina cyklar också på den norska sportkedjan XXL. Beslutet har tagits av huvudkontoret i Schweiz efter förhandlingar med XXL:s norska ledning.

Beslutet är överraskande men samtidigt inte helt oväntat. Scott har nämligen tidigare varit mån om att inte låta den norska sportkedjan sälja sina cyklar här i Sverige. Men den allt hårdare konkurrensen på den svenska cykelmarknaden, tillsammans med XXL:s seriösa satsning på cykelsegmentet har förändrat förutsättningarna.

– Man måste ha ett större perspektiv på den här frågan. Vi är ett globalt varumärke och vi finns representerade i närmare 100 länder. På vårt huvudkontor i Schweiz finns därför folk som har som uppgift att hålla koll på och analysera de olika marknadernas utveckling. Det som styr detta i slutändan är hur slutkonsumenterna agerar där vi ser stora förändringar jämfört med för bara några år sedan, säger Håkan Eriksson, vd för Scott Sports i Sverige.

Det som har fått många att höja på ögonbrynen är att Scott tidigare varit väldigt noga med att samarbeta med fristående cykelhandlare och cykelsportkedjor. Scott har också alltid ställt krav på sina återförsäljare. Dels ska cykelhandlarna ha ett högt kunnande, erbjuda bra service och också ha en cykelverkstad i samband med sina butiker.

På XXL har företaget å sin sida under den senaste tiden valt att satsa på och förbättra sin cykelförsäljning. Det har bland annat inneburit att varuhusen har fått fungerande cykelverkstäder. Då har även Scotts Sports krav och önskemål uppfyllts på den punkten.