Gore Thermium håller dunet torrt

Gore har släppt ett nytt material – Thermium – som ska göra dunplagg mer funktionella. Första plaggen kommer ut hösten 2016.


Gore Thermium håller dunet torrt

Gores produkter är intimt förknippade med vind- och vattentäthet och främst är vi vana vid att hitta dem i skalplagg. Deras nya material Thermium följer inte den mallen och visar att Gore vill förknippas även med plagg för väder som inte nödvändigtvis är riktigt risigt.

Thermium är ett membran som är utvecklat för att användas ihop med dun, ull eller syntetiska isoleringsmaterial. Alla isoleringsmaterial isolerar absolut bäst om de är torra och därför är Thermium utvecklat för att hålla isoleringen torr. Dels genom att membranet stänger ute regn och dels genom att det andas väldigt bra och därför ventilerar bort fukt som kommer från insidan då användaren svettas. Vanliga membran är oftast för täta ihop med mycket isolering så ventilationen stannas upp och plagget blir fuktigt innifrån. Thermium andas så bra att fukt innifrån ventileras bort men samtidigt är det inte vattentätt utan beskrivs av Gore ”ge skydd åt vind, duggregn och lätt snöfall”. Det är å andra sidan inget större problem eftersom dunjackor är gjorde för minusgrader och då regnar det sällan…

Produkter i Gore Thermium kommer ut i handeln hösten 2016 och bland de märken som är med från början finns 66° North, Arcteryx, Black Diamond, Millet, Oakley, Odlo och de båda svenska märkena Skhoop och Tierra.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.