Saucony är ny partner till Lidingöloppet

Vissa sponsorsamarbeten känns mer naturliga än andra. Saucony, som har sin verksamhet på Lidingö sedan 1979, och Lidingöloppet är ett sådant.

Sauconys nordiska leverantör Gerisale har drivit sin verksamhet från Lidingö sedan 1979 och sedan dess har Sauconys skor använts av många som sprungit Lidingöloppet. Gerisales vd Heinz Gehrig har dessutom varit ideellt engagerad i loppet under många år så när Saucony nu går in som officiell partner till Lidingöloppet känns det helt naturligt.

– Vi har medverkat i Lidingöloppet i någon form sedan vi startade verksamheten och de flesta av våra medarbetare har dessutom både sprungit loppet och jobbat ideellt inom Lidingöloppsorganisationen, säger Heinz. Det är därför ett naturligt och mycket roligt steg i utvecklingen och en hjärteangelägenhet att förenas med världens största terränglopp i en gemensam satsning mot 2020-talet.

Avtalet är på tre år och innebär att Saucony blir en del av Lidingöloppshelgen, Lidingöloppet on Tour, Skolstafetten och andra angränsande evenemang.

– För oss känns det väldigt roligt att ett av de klassiska internationella skovarumärkena, som dessutom har sitt Svenska hjärta på Lidingö, kommer att finnas med under Lidingöloppet de kommande tre åren. Saucony ligger i en stark tillväxttakt i Sverige och Norden och arbetar mycket med kunskapsspridning med löparen i centrum och det passar oss, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

– Med detta samarbete stärker vi banden ytterligare till Sveriges dedikerade motionärer med stort löpintresse, säger Adrian Gehrig, marknadsansvarig på Gerisale.. Vi kommer att erbjuda nya spännande sätt att engagera deltagarna under hela året och med vår långa historik inom löpningen kommer vi vara med och ytterligare bidra till den stora löpglädje som Lidingöloppet representerar.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Gerisale

    Gerisale är en distributör av ledande sport- och livsstilsvarumärken i Norden och arbetar sedan företagets grundande 1979 med ett stort etablerat nätverk av sport-, livsstils- och skoåterförsäljare i de Nordiska länderna. Vår specialitet är löpning - i företaget arbetar aktiva idrottsmän och kvinnor som testar och utvecklar de utvalda produkterna själva. Representerar Saucony sedan 1982.