Seger för tre alpinåkare

Seger har knutit till sig både Frida Hansdotter och Sara Hector som ambassadörer för sina strumpor och mössor. De gör Jens Byggmark sällskap för att utveckla nya produkter.

Skidåkaren Jens Byggmark har varit en av Segers ambassadörer i åtta år och nu får han sällskap av två av Sveriges duktigaste alpina damer: Frida Hansdotter och Sara Hector. Frida är rankad som tvåa i världen i slalom medan Sara är på väg att slå igenom och många tror att hon är vår nästa stora skidstjärna.

– Vi har länge velat ha ett samarbete med våra nya duktiga kvinnliga alpinstjärnor. Vi är väldigt glada över att alla bitar med timing och upplägg nu föll på plats, säger Per Segerqvist, VD på Seger.

Förutom att vara ansiktet utåt och bära produkterna, kommer de tre skidåkarna också delta i produktutvecklingen för att förbättra strumpor och mössor inom såväl alpinsegmentet som för träning generellt.

Susanne Segerqvist, produktutvecklare och designer på Seger förklarar:

– För att utveckla ännu bättre, mer funktionella och prestationshöjande produkter, krävs det ett samarbete med de som tävlar i yppersta eliten. Det är då våra produkter verkligen testas med alla åtskilliga timmar av träning och tävling i backarna, löpspåren och på gym.

Jens Byggmark, en partner till Seger sedan 8 år, ser fram emot ännu en säsong tillsammans med Seger:

– Vi har jobbat ihop i många år nu men lär oss fortfarande mycket av varandra. Ett dynamiskt samarbete som jag gärna fortsätter med. Seger kan det här med stickat, det är en sak som är säker!

Övriga medlemmar i Sveriges alpina landslag bär också sina Segermössor och strumpor då de representerar Sverige. Det är ett samarbete som pågått i snart 15 år, sedan början av millenniet.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Seger Europe AB

    Seger har sedan 1947 visat prov på ambitionen att vara förnyande. Att alltid ligga i framkant och vara innovativa har närmast blivit en familjetradition. Då all design och produktutveckling sker hemma i vår fabrik i Gällstad, Sverige, så lämnas inget åt slumpen. Passionen för de små detaljerna visar sig i allt vi gör – i vår höga kvalitet, vår strävan efter funktion och vår mångfaldiga design. Med huvudet ovan molnen och fötterna i Gällstad ska vi fortsätta att förse våra kunder med innovativa produkter varje ny säsong. Vi bedriver vår tillverkning med certifiread vindkraft och utan fossila bränslen. Auclair från Kanada har utvecklat handskar i över 60 år, passform och kvalitet är ett signum för Auclair. Termo stickar underställ i Sverige designade för proffs och entusiaster som utsätts för situationer där kraven på kvalitet, funktion och komfort är höga. Det har vi gjort i över 40 år