Tre smarta nyheter

Vi fortsätter att släppa några produktnyheter för vår/sommar 2016 som vi tycker är lite extra intressanta. Den här gången är det hopfällbara kastruller, självsnörande skor och en jacka gjord av växter.

Hopfällbara kastruller – Sea To Summit

Få saker är så utrymmeskrävande och irriterande för friluftsfolk som stora kastruller. De måste ju med för att kunna värma mat och vatten men de tar onödigt mycket plats i packningen.

Sea To Summit har svaret – en kastrull i silikon med aluminiumbotten som designats så att kan kan plattas ihop till ett platt paket. Aluminiumbotten gör maten eller vattnet värms upp snabbt och silikonen är inte bara tålig och lättdiskad, det är ett material som inte löses upp och därmed inte blandas in i maten. X-Pot finns i tre storlekar – 1,4, 2,8 och 4,0 liter – och dessutom som en ren vattenkokare. Alla levereras med lock som också låser fast allt i hoptryckt läge.

Info: Skridskobolaget Devex 08-605 30 15

Självsnörande skor – Treksta

Treksta vann guld i Ispo Awards i vintras för sitt nya snörsystem Zero Tie och Sportfack utsåg det till en av de mest imponerande produkterna på Ispo. Omdömet håller i sig nu när skorna ska lanseras på den svenska marknaden till våren.

För dig som inte vet hur Zero Tie fungerar så sitter det ett litet hjul längst bak på hälen av skon. Genom att lyfta på tån och dra hälen mot marken 2–3 drag så snöras skorna automatiskt. Inget knytande och inget ryggböjande behövs vilket säkert ses som tidernas innovation av de som har stela ryggar och knän. Skorna finns för både dam och herr samt med eller utan Gore-Tex. Alla skorna har Treksta väldigt rymliga läst för högsta komfort.

Info: Improve Business Scandinavia 070–374 29 38

En jacka gjord av växter – Bergans

Japanska Toray jobbar intensivt med att ta fram en miljövänlig polyesterfiber som till 100 procent är tillverkad av växter. Om några år kommer de att vara där men redan nu har de släppt fibern Ecodear som till 30 procent består av material från växtriket. Bergans är ett av de första företag som lanserar plagg tillverkade i Ecodear och jackan på bilden heter Eidfjord jacket.

Förutom att Eidfjord är tillverkad i Ecodear har den en rolig utvecklingshistoria. Den har nämligen varit med i Ispos crowdsourcingprojekt Ispo Open Innovation där 30 testpersoner har fått testa jackan och komma med synpunkter på precis allt. resultatet är en jacka där alla detaljer vässats och passformen optimerats.

Info: Bergans 073-312 50 13

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bergans Nordic AB

    Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.