Ny logga, ny skidkonstruktion och ny fabrik

K2 har inte bara stora nyheter bland sina produkter utan även en ny logga och en ny fabrik.

Loggan är nu i svartvitt och borta är berget/triangeln som omgav K2 plus att den fått tillägget ”Serious fun” för att förtydliga K2:s inriktning.

Den nya fabriken ligger i Kina och ska tillverka skidor och snowboards åt alla märken som ligger under moderbolaget Jarden Group. Stor vikt har lagts vid att göra fabriken och produktionen så miljövänlig som möjlig.

K2 har även utvecklat en helt ny träkärna som de själva säger ska göra skidåkningen roligare. De började med att mäta hur olika delar av skidan belastades i svängar och när skidan låg plan mot snön och tog därefter fram en träkärna med lätta träslag i mitten och i fram- och bakände medan kärnan ut mot kanterna fick ett hårdare och tyngre träslag för att kunna föra över kraften och ta upp vibrationer bättre.

Den nya träkarnan kallas för Konic Technology och finns med i modellen Pinnacle 95 som är en sann all mountainskida för både pist och liftnära off pist. Skidan har lätt rocker och finns i längder 170–191 cm och en radie på 17 meter.

Ny logga, ny skidkonstruktion och ny fabrik
K2 Pinnacle md den nya träkärnan.
Ny logga, ny skidkonstruktion och ny fabrik

Sportregistret - Relaterat företag