Marker Völkl köper Dalbello

Marker och Völkl har under flera år haft ett nära samarbete med pjäxmärket Dalbello och i Sverige är det även en gemensam distributör i Sportmanship. Nu tar de samarbetet ett steg längre genom att Marker Völkl köper Dalbello.

Uppköpet gör Marker Völkl komplett inom hårdvara och produktutvecklingen mellan de tre delarna skidor, bindningar och pjäxor kan göras tajtare. Plus att de blir en bredare och större partner gentemot återförsäljarna.

Marker Völkl ägs av Jarden Group som även äger K2 och Madshus. De två delarna inom koncernen ska fortsätta drivas som separata enheter och fristående varumärken. Dalbello är det näst största pjäxmärket i USA och slåss om att vara tredje störst i världen med Rossignol. Störst är Tecnica Group följt av Salomon.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14432" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]