Blågul vinnarskalle

Det blev ett fasligt liv i media när en sponsor tog fram en mössa i de norska färgerna till skid-VM i Falun. Nu har Craft räddat situationen med tre blågula mössor.

Hela historien exploderade när finska Oneway presenterade den officiella VM-mössan och det visade sig att den gick i de norska färgerna. VM-mössan rimmar faktiskt med mästerskapens grafiska profil, där är den röda färgen tänkt att påminna om Falu rödfärg och dalahästen, men det hindrade inte kritiken från att bli stark.

Craft, som har ett nära samarbete med det svenska längdlandslaget, har nu tagit fram tre olika mössor i de klassiska längdfärgerna gult-blått-vitt. Dessa kommer att säljas i några utvalda Intersportbutiker så att publiken på plats i Falun ska kunna klä upp sig i de blågula färgerna.

Den nya svenskfärgade supportermössan har ett kurbitsmönster som enligt Crafts designer Lena Karlsson förstärker kopplingen till Sverige och Dalarna.

– Att låta kollektionen få inspireras av ett svenskt konsthantverk är ett sätt för oss att koppla det grafiska uttrycket och de vackra dekorationerna till Dalarna och Falun. Kurbits är en tradition med gamla anor men i vår tappning blir det modernt, svenskt och sportigt, säger Lena.

 

Sportregistret - Relaterat företag