Gore sprider Surround-teknologin

W.L. Gores Surroundteknologi lanseras nästa sommar även på hiking- och multisportskor. Enligt Gore ökar teknologin andningen väsentligt.

Tidigare har skor med Gore Tex-membran endast haft membran på sidan och ovandelen av foten på grund av att det saknats utlopp för fukten under foten. Förra året presenterade dock Gore en lösning på casualskor med membran även under foten och där hål i sulan tillät fukten att transporteras bort från foten. Enligt Gore gör det att fuktnivån inne i skon sjunker väsentligt vilket ska förbättra skoklimatet.

Surroundteknologin har nu överförts på hiking- och multisportskor men till skillnad från casualskor sitter luftutsläppen på sidan av sulan eller på sidan av ovandelen. Med tanke på den terräng som skorna är avsedda för hade det inte varit praktiskt med hål under sulan. Luftutsläppen släpper givetvis in en del luft också och därför lanseras teknologin endast på skor som är avsedda att användas vid temperaturer från ungefär 10 grader och uppåt. Vid kallare temperaturer blir skorna helt enkelt för kalla.

Surroundteknologin finns som sagt redan på marknaden i casualskor, däribland skor från Viking Footwear. Nästa år utökas utbudet då tillverkare som Crispi, Dolomite, Hanwag, La Sportiva, Lowa, Mammut, Meindl, Millet, Scarpa, Treksta och Viking applicerar teknologin på en del av sina hiking- och multisportmodeller.

Gore sprider Surround-teknologin

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14968" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]