K2 är redo för en ny vinter

K2s monter på Ispo är alltid en snackis. I år hade det byggt upp ett scoutläger för att visa att de är minst sagt redo för en ny vinter.


K2 är redo för en ny vinter
K2 Route ska vara världens lättaste godkända skidhjälm. Vikt: 320 gram.

Om vi väntar en minut med att titta på K2s nya produkter och istället börjar med ett par företagsnyheter så har företaget fattat ett par viktiga beslut. Det första är att, åtminstone för tillfället, lägga ned sin planerade konfektionssatsning. Tanken var först att redan till den här säsongen ha lanserat ett komplett konfektionsprogram tillsammans med pjäxorna. De insåg dock ganska snart att det var bättre att fokusera på en lansering i taget och valde då att köra på pjäxorna först.

– När K2 visade upp sina kläder internt för oss distributörer fick de ganska hård kritik för att de inte kom med något nytt, berättar Marcus Pupp på BA Sportprodukter. Pjäxorna hade unika funktioner men kläderna såg ut som allt annat.

Designen och funktionen fick alltså bakläxa men istället för att försöka komma på det där unika valde ledningen att lägga ned klädprojektet för att fullt ut satsa på sin hårdvara. I den satsningen ingår också att de håller på att bygga upp en helt ny skid- och snowboardfabrik i Kina. K2 var ett av de första stora skidföretagen att flytta sin produktion till Kina och redan nu har de vuxit ur sin nuvarande fabrik. Den nya fabriken ligger nära kusten i en helt nybyggd grön stad och redan till nästa säsong ska K2s snowboards tillverkas där och till vintern 2015/2016 även skidorna.

K2 är redo för en ny vinter
K2 har plockat bort toppskiktet på sina touringskidor för att spara vikt.

På Skidsidan fanns det en hel del nyheter. Deras touringserie med Wayback och Coomback görs om från grunden och bland annat har toppskiktet tagits bort för att spara vikt. För de som vill ha en riktigt fet offpistskida kommer Powabunga som ersätter Pan2oon och Seth Morrison får en helt ny modell med en längre rocker som nästan ser knäckt ut. Med rejält metall i sig är det en skida för de som åker riktigt kraftfullt.

Damerna har varit i fokus till kommande säsong och hela tjejlinjen har utvecklats med både nya former och ett helt nytt designspråk

Pjäxkollektionen breddas dels med dampjäxor men också med fler lästbredder. Nytt är också att alla pjäxorna ända ned från insteg har Intuitioninnerskor.

Avslutningsvis så prisades K2 för sin nya hjälm Route. Med en vikt på 320 gram ska det vara den lättaste godkända hjälmen på marknaden.

K2 är redo för en ny vinter
Damserien är helt omgjord både vad det gäller form och grafik.

Sportregistret - Relaterat företag