Mycket att lära på Norrlandsgatan

Norrlandsgatan Functional Winter Week är en vecka då sportbutikerna på Norrlandsgatan i Stockholm samarbetar för att marknadsföra gatan som den självklara shoppingplatsen för sportintresserade. Samtidigt bjuds butikspersonal från hela Stockholm in till seminarium och utbildningar innan butikerna öppnar på morgonen.

Jobbar du i en sportbutik i Stockholm har du en en fantastisk möjlighet att utbilda dig under sista veckan i november. Då arrangeras Norrlandsgatan Functional Winter Week och även om det främst är ett konsumentevent så finns det också en del som vänder sig till butikspersonal.

Varje morgon, måndag–fredag, mellan 8.00–9.30 så arrangeras utbildningar och workshops i olika ämnen. Måndagen 25 november är det Amer Sports och Recco som pratar om lavinsäkerhet. Dels om hur en räddningsaktion går till och dels om vilken säkerhetsutrustning som finns för vanliga konsumenter. På tisdagen tar Gore-Tex över och pratar om funktionsmaterial och behandlingar plus tar upp själva designen av plagg ur ett funktionsperspektiv.

Onsdagen ägnas åt olika material i fodrade plagg och även om det är Primaloft som är värd för dagen så pratas det om andra syntetmaterial och dun. Torsdagen kommer vi på Sportfack på besök och pratar om hur sportbranschen ser ut idag både i Sverige och globalt och vilka styrkorolika butikstyper har. Veckan avslutas med en morgon om hållbarhet och vad begreppet innebär. Plus en skola i hur funktionsplagg ska skötas för att bibehålla sin funktion år efter år.

Alla workshops är gratis och Ispo bjuder till och med på frukost varje morgon. Antalet platser är begränsat eftersom träffarna sker i Salomons, Norrønas och Haglöfs butiker på Norrlandsgatan och därför behöver du anmäla dig om du vill vara med. Mer info hittar du på Norrlandsgatan Functional Winter Weeks sida på Facebook.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.