Black Diamond valde Gore-Tex

Black Diamond Equipment släpper inte bara en större konfektionskollektion nästa höst. Nytt blir även att företaget samarbetar med W. L. Gore.

Black Diamonds första konfektionskollektion kom ut på marknaden den här hösten och innehöll drygt 20 plagg. Till våren utökas konfektionsutbudet till att innefatta drygt 60 plagg och nästa höst är antalet utökat till över 160 plagg.

Black Diamond har beskrivit plaggen som väldigt tekniska och nyligen meddelade företaget att man inleder ett samarbete med Gore för vinterkollektionen som släpps hösten 2014.

Plaggen med Gore-Tex-material ska enligt Black Diamond vara hörnstenen i kollektionen för hösten 2014. Bland annat lanseras plagg med Gore-Tex Pro-material, Gore-Tex Active-material och Windstopper Active Shell-material.

– Black Diamonds aktiva och idrottande anställda lever enligt företagets livssyn: använd, designa, konstruera, skapa och repetera. Vi fokuserar på målmedveten innovation och integritet. Vi vill designa och konstruera utrustning som flyttar gränser och utmanar konventioner för vårt globala samhälle av användare. Vårt samarbete med Gore är ett uttryck för den filosofin och kommer att inspirera våra kunder, säger Tim Bantle, konfektionschef på Black Diamond Equipment, i ett pressmeddelande.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.