Scandtrade tar över Umbro

Scandtrade är ny distributör av Umbro i Sverige. Sedan 20 år jobbar norska Scantrade med Umbro och kommer att hjälpa sitt svenska dotterbolag att lyfta märket i Sverige.

Att Scandtrade som mest är fokuserat på alpint tar över Umbro är inte så udda som det kan verka. Scandtrades moderbolag i Norge har nämligen jobbat framgångsrikt med Umbro i över 20 år. Nu tar hand om märket i hela Skandinavien och en hel del av arbetet med Umbro kommer att ske från Norge men försäljningen kommer att skötas av Scandtrade i Sverige.

– Det känns oerhört kul att få ta hand om Umbro, säger Peter Engström som är vd för Scandtrade i Sverige. Jag jobbade med Umbro när jag var på Seger United så jag känner både märket och många personer inom Umbro väl. Våra ägare i Norge har lyckats väldigt bra med Umbro där och de kommer att hjälpa oss väldigt mycket för att bygga upp Umbro i Sverige.

För ganska precis ett år sedan sålde Nike Umbro till företaget Iconix Brand Group. Det är ett konfektionsföretag som omsätter runt 100 miljarder kronor. När de tog över Umbro sa de att de ska gå tillbaka till rötterna med Umbro och fokusera på skor och kläder som används på planen.

Hur den nya organisationen för Umbro i Sverige kommer att se ut med säljare och ansvarig för märket är inte klart idag.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="15775" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]