Trackinvent vill öka synligheten i mörkret

Med hösten i antågande ökar behovet av synlighet i mörker. Svenska företaget Trackinvent har tagit fram fyra olika sprayer som reflekterar ljus vid belysning.

Enligt Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) inträffar 40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade när det är mörkt ute. Med andra ord är det ingen underdrift att påstå att det är bra att synas om man rör sig i trafikerade områden när det är mörkt.

– Det är bara 20–30 procent av befolkningen som använder reflexer regelbundet, säger Anders Wellving på Trackinvent. Våra produkter ger folk möjlighet att på ett enkelt sätt applicera en reflekterande spray på kläder eller produkter som saknar egna reflexer och vid tillfällen då en löst hängande reflex kan vara störande som till exempel vid löpning.

I utbudet ingår fyra olika sprayer: Light Metallic, Invisible Bright, Sparkling Grey samt Horse and Pets. Light Metallic är en spray som fastnar permanent och lämpar sig för användning på till exempel cyklar, barnvagnar, kajaker eller cykelhjälmar. Invisbible Bright och Sparkling Grey har något skilda egenskaper men båda är tänkta att användas på textilier och försvinner i tvätten. Horse and Pets är som namnet antyder avsedd för djur. Även den försvinner vid tvätt.

Nyligen inledde Trackinvent ett samarbete med Wenaas Sport og Fritid som kommer att sköta all distribution till sportbranschen. Redan nu har Trackinvent avtal med Intersport men på sikt vill företaget nå ut ännu bredare.

– Vi vill få full geografisk täckning i Sverige och skapa efterfrågan i konsumentledet, säger Anders Wellving. Målsättningen är att våra sprayer ska vara det naturliga valet för alla som vill öka sin synlighet i mörker och att de blir lika självklara produkter som impregneringssprayer.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Ultimate Nordic AS

    Ultimate Nordic har sedan 1928 (då under namnet Trygve Alm) importerat och distribuerat ett brett sortiment av varor inom sko-, sport- och järnvarubranschen i Norge. Under 2009 valde vi att ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="15880" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]