Scantrade tar över H2O

Förra året fick det danska klädmärket H2O nya ägare och nu är det klart att Scantradegruppen tar hand om märket i Sverige, Norge och Finland.

Det danska klädmärket H2O har vacklat lite de senaste åren och saknat distribution i Sverige några år. Förra året såldes märket till Contrast A/S som bildade H2O Sportswear A/S. Deras plan är att bygga upp varumärket på nytt genom licensiering till olika länder och för Sverige, Norge och Finland blir det alltså Scantradegruppen som tar hand om den här licensieringen.

För Scnatrade är det här en möjlighet att bredda sig med fritids- och sportmode, ett segment de inte jobbar så mycket med idag.

– Vi har som mål att växa och bli ett av de ledande märkesvaruhusen i de länder som avtalet omfattar, säger Scantrades koncernchef Terje N Johanssen. Detta samarbete kommer därmed att kunna innebära spännande tillväxtmöjligheter för oss.

Planen är att positionera om H2O mot en profil baserad på miljömässigt hållbara produkter och hållbar verksamhet.

– H2O har en lång historia som bygger på kompromisslös kvalitet, säger H2Os styrelseordförande Dennis Vad Lauridsen. Vi vill säkerställa en hög och trovärdig nivå i hela värdekedjan – från produkt till distribution. Därför är vi mycket nöjda med att ha ingått ett långsiktigt avtal med en av de mest välorganiserade och serviceinriktade partnerna inom den skandinaviska sportbranschen.

Scantrade kommer att få viss tillgång till leveranser redan nu till sommaren och nästa höst men framförallt är det införsäljningen för våren 2014 som blir starten.

Sportregistret - Relaterat företag