K2 presenterar sina första pjäxor

Redan för ett år sedan avslöjade K2 att de höll på att utveckla egna pjäxor. Nu är de klara och fokus har varit att ta fram en pjäxa med bättre kraftöverföring.


K2 presenterar sina första pjäxor
All mountainpjäxan Spyke.

Det blir två serier med pjäxor som K2 släpper nästa vinter – en för all mountain och en för freeride. K2 själva är väldigt stolta över att de är det första pjäxföretaget som inte utgått från racing när de utvecklat sina pjäxor utan direkt gjort pjäxor för vanliga skidåkare med höga krav.

De två pjäxserierna delar på teknologier och de tre saker som K2 själva lyfter fram är:

Energy Interlock – En konstruktion där skal och bakkappa är integrerade för att ge en bättre kraftöverföring i alla riktningar och ett mer naturligt flex framåt.

PowerFuse Spyne – En Y-formad förstärkning – ryggrad – av bakkappan som ger ökat stöd bakåt.

Fit Logix – Bättre passform genom att erbjuda pjäxorna i olika läster – 97, 100 och 102 mm – och en konstruktion som gör att det översta benet i foten – naviculare – avlastas då vristen böjs framåt. Plus olika versioner av Intuitioninnerskor.

För de som vill åka där liftarna inte når och gå upp för berget är det lättare pjäxor med gå-läge som efterfrågas. K2 har en pjäxa för dem med just de egenskaperna. Den serien heter Pinnacle och finns i flexen 130 och 110.

All mountainserien kommer med tre modeller för herr och tre för dam medan freerideserien bara finns med herrläst första året.

K2 presenterar sina första pjäxor
Freeridepjäxan Pinnacle har gå-läge. På bilden syns också den Y-formade förstärkningen av bakkappan.

Sportregistret - Relaterat företag