Norrlandsgatan Functional Winter Week

Nästa vecka kommer vintern till Stockholm. Åtminstone till Norrlandsgatan där fem varumärken gått samman och ordnar massor av aktiviteter för både konsumenter och butiker.

Norrlandsgatan i Stockholm har utvecklats till en sportgata och nu går fem av de konceptbutiker – Haglösfs, Houdini, Salomon, Norrøna och Hestra – som ligger på gatan samman och bjuder in butiksanställda och konsumenter till en mängd olika workshops. Med sig har de materialleverantörerna Gore-Tex, Polartec och Primaloft plus några andra företag som också gillar vinter.

För er som jobbar i butik är det torsdag 15 november och fredag 16 november som ni ska bege er in till Norrlandsgatan för att få riktigt djup information om Suuntos nya Ambit gps, träffa Norrønas designers, lära er allt om Primaloft, gå en lavinkurs med Mountain Guide Travels, förstå hur Gore-Tex fungerar, testa Reccos räddningssystem och lära er klä er rätt från baslager till skallager. De olika varumärkena har tagit dit sina bästa experter så det är ett fantastiskt tillfälle att lära dig mer och bli en bättre säljare.

Dessa workshops är mellan 8–10 på morgonen och du hittar mer info på eventets Facebooksida.

För konsumenterna erbjuds en massa andra saker som föreläsningar, möten med designers, info om vinterlöpning, tävlingar och massor av annat. Se komplett program nedan.

Bakom eventet står Mandel Consulting och det var aldrig några problem med att få med butikerna i projektet.

– Alla har tyckt att det varit en lysande idé, säger Matthias Assman på Mandel. De samarbetar en hel del redan innan Functional Winter Week genom att slussa kunder till varandra men nu har det blivit ett mer organiserat samarbete och jag är säker på att det här kommer att bli ett återkommande event.

– Vi ser verkligen fram emot Norrlandsgatan Functional Winter Week, säger Malin Elfwing som är butikschef på Haglöfs Brand Store. Det är inspirerande att samarbeta med de andra varumärkena och skapa ett event som är givande för både våra återförsäljare och kunder.

– Vår gemenskap på Norrlandsgatan skapar en härlig atmosfär, säger Oskar Torberger som är butikschef på Norrøna Flagship Store. Kunden kommer att uppleva något helt nytt i Stockholms uteliv, detta ska bli fantastiskt roligt.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.