Seger skänker överblivna garner

Seger har kommit på ett utmärkt sätt att ta till vara överblivna garner. De har helt enkelt samlat ihop alla garner som blivit över och först stickat 200 mössor som de skänkt till Stockholms Stadsmission som i sin tur skänker dem till hemlösa.

Resterande garner får Stockholm Stadsmission ta hand om för att sticka fler mössor som antingen kan säljas för att samla in pengar till verksamheten eller delas ut till hemlösa som behöver all värme de kan få.

r man tillverkar mössor i Sverige måste man alltid köpa lite extra garn att ha i reserv vid produktionen, säger Per Segerqvist vd på Seger. Det gör att det under åren skapats lager av reservgarner i blandade kulörer och kvaliteter som inte kommit till användning. Vi funderade på hur vi kunde använda garnet på ett bra och miljömässigt sätt, iställlet för att bara kasta bort det. Det var då vi tänkte på Stockholms Stadsmission som vi tycker gör så mycket bra och vi såg en möjlighet att kunna hjälpa dem i deras arbete.

– Det här är ett jättebra samarbete där det skapas arbetstillfällen för människor som står utanför arbetsmarknaden samtidigt som överskottet från försäljningen går till våra sociala verksamheter, säger Janna Hellerup Ulvselius, verksamhetschef på Stockholms Stadsmission.

Sportregistret - Relaterat företag