Så ser Sveriges EM-ställ ut

Samtidigt med den nya tronarvingen presenteras Sveriges nya hemmaställ för fotbollslandslaget. Kritstrecksrandigt i gult och blått.

Umbro har kombinerat tradition och teknik i den senaste landslagströjan som ska användas under fotbolls-EM i sommar. Traditionen i att tröjan baseras på gult och en liten koppling till Råsunda som gör sitt sista år som nationalarena för fotbollen. På insidan av kragen finns nämligen en blågul rand enligt samma mönster som finns på Råsundas läktare.

Rent tekniskt består tröjan av tolv delar som likt en skräddarsydd kostym ska bilda ett plagg som är lätt att röra sig i. Oket i nacken är tvådelat precis som på en finare skjorta för bättre passform och ärmarna är infästa med stretchpanler för att skapa ökad rörlighet. I sidorna och under ärmarna finns meshtyg för ökad ventilation.

Första gången tröjan används blir i träningslandskampen mot Kroatien 29 februari. Dagen efter, 1 mars, finns tröjan till försäljning för alla fotbollsfans.

Så ser Sveriges EM-ställ ut

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.