Saucony springer också barfota

Vi har redan berättat om Vibrams och Merrells barfotaskor och nu kommer också Saucony med barfotaskor. Redan tidigare har de haft modellen Kinvara och sedan mitten av juni finns den ännu tunnare modellen Hattori i Sverige.

Vi har redan berättat om Vibrams och Merrells barfotaskor och nu kommer också Saucony med barfotaskor. redan tidigare har de haft modellen Kinvara och sedan mitten av juni finns den ännu tunnare modellen Hattori i Sverige.

Tanken var att plocka hem Hattori till augusti men efterfrågan på mässor har varit så stor under hela våren att de Gerisale som säljer Saucony i Sverige bestämde sig för att plocka hem barfotaskon så fort det bara gick.

– Vi ser Hattori som ett träningsredskap som löparen använder till att förstärka muskulaturen i fötterna, vristerna och vaderna, säger Heinz Gerig på Gerisale. En Hattori bör användas paralellt med ett annat par löparskor och i början bara i korta avsnitt några få gånger i veckan på mjukt underlag för att undvika skador.

Till nästa vår kommer en Hattori All Weather och Saucony utvecklar just nu en trail runningvariant som beräknas nå kunderna hösten 2012.

I Sauconys sortiment av minimalistiska skor finns modellerna Kinvara, Mirage, Hattori och senare i höst modellen Cortana.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Gerisale

    Gerisale är en distributör av ledande sport- och livsstilsvarumärken i Norden och arbetar sedan företagets grundande 1979 med ett stort etablerat nätverk av sport-, livsstils- och skoåterförsäljare i de Nordiska länderna. Vår specialitet är löpning - i företaget arbetar aktiva idrottsmän och kvinnor som testar och utvecklar de utvalda produkterna själva. Representerar Saucony sedan 1982.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="17755" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]