Zlatan klädd för bortamatch

Umbro gör helt om och presenterar ett bortaställ med helt nytt utseende. Mörkblått med en diagonal gul rand ska få Zlatan och Co att prestera max i bortamatcher.


Zlatan klädd för bortamatch
Så här ser bortatröjan ut.

När Umbro startade som företag 1924 massproducerades inte kläder utan det var skräddare som sydde upp plaggen efter specifika mått. Den traditionen och det arvet vill Umbro poängtera i det nya svenska bortastället för fotbollslandslaget. Under sloganen ”Tailored by Umbro – Worn by Sweden” lanserades den nya tröjan med tillhörande shorts och strumpor.

Tröjan är tillverkad i 17 delar för att den ska ha både en bra passform, maximal rörelsfrihet och rätt funktion på rätt del av plagget. Mycket av mönsterkonstruktionen är hämtad från sättet att tillverka en välsittande skjorta eller kavaj – ett skräddarkunnande helt enkelt. Bland detaljerna kan märkas att tröjan har ett nackok likt en skjorta för att sitta så bra som möjligt och att ärmarna har en stretchpanel för ökad rörelsefrihet.

Funktionsmässigt är tröjan tillverkad i fukttransporterande polyester och under ärmarna finns meshpaneler för maximal ventilation.

– Vi är stolta över att presentera nya matchstället med en design som inte liknar någon tröja vi sett på landslaget tidigare. Mixen mellan den klassiska designen, högfunktionella passformen och materialvalet tror vi att spelarna och fansen kommer att älska”, säger Patrik Danielsson, försäljnings- och marknadschef för Umbro i Sverige.

Det nya bortastället kommer först att användas av damlandslaget under VM i en match mot Columbia 28 juni. Herrarna får vänta till bortamatchen mot Ukraina 10 augusti. Tröjan finns dock till försäljning redan från mitten av mars.

Sportregistret - Relaterat företag