Blizzards rocker prisad på Ispo

För andra året i rad har Blizzard tilldelats utmärkelsen European Ski Award by Ispo. I år är det friåkningsskidan Cochise som får utmärkelsen.

Cochise är en bred rockerskida och det nya med den är hur Blizzard tillverkar träkärnan. Normalt sett fräser tillverkaren ovansidan av ett träblock så att kärnan blir tunna i ändarna och tjockast på mitten. Det fungerade utmärkt när skidorna hade spann, men för rocker är det bättre att fräsa bort material på undersidan så att kärnan blir naturligt rockerformad. Precis det har Blizzard gjort och de kallar tekniken för Flip Core.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro