Generationsskifte hos K2

BA Sportprodukter som säljer K2 i Sverige gör ett generationsskifte. Andreas Håkansta lämnar Interski och Head för att tillsammans med Marcus Pupp köpa in sig i BA Sportprodukter och på sikt ta över ansvaret för K2 i Sverige.

– Jag fyller snart 60 år och har bytt ut båda mina knäleder, säger Björn Andersson som grundat BA Sportprodukter. Jag har under flera år tittat på en lösning och eftersom Marcus har gjort ett så bra jobb som säljare så satte jag mig ned och pratade med honom. Han pratade i sin tur med Andreas, som han kände sedan tidigare, och de kom tillbaka med ett förslag där de successivt skulle köpa in sig i bolaget.

Marcus och Andreas köper in sig i bolaget lite pö om pö som de säger för att inte äventyra ekonomin i bolaget. Båda har skidåkning som sitt stora intresse och de känner varandra sedan länge och var sugna på att ta nästa steg i sina yrkesliv.

– Jag har jobbat i skidbranschen i åtta år och kände att det nu var läge att ta mer ansvar, säger Andreas. Jag och Marcus känner varandra väl och jag tror att vår glöd för skidåkning ska vara att vinnande koncept ihop med K2:s starka varumärke.

– K2 i Europa har varit med hela tiden i diskussionerna och de stöttar oss fullt ut, säger Marcus. Eftersom Björn stannar kvar i bolaget och kan hjälpa oss med avtal och offerter till kedjorna så får vi tid på oss att slussas in i alla sysslor. Det känns fantastiskt skönt att dels få chansen att driva ett eget företag och dels få göra det på det här sättet med grundaren kvar i bolaget.

Marcus bor i Stockholm och Andreas i Åre och de kommer båda två att jobba med att resa runt och sälja produkterna. De kommer dock inte att dela in landet strikt geografiskt utan kommer att fortsätta att jobba med de butiker där de har byggt upp en personlig relation.

– Vi ska vara synliga i butikerna, säger Marcus. Vi två ska vara K2 i butikernas ögon.

– Vi ska verkligen leva varumärket och för att visa att vi menar det har både jag och Markus börjat åka snowboard, säger Andreas.

Björn är fortfarande delägare i bolaget och kommer att sitta med i styrelsen flera år framöver för att säkerställa att övergången blir så smidig som möjligt.

Idag har BA Sportprodukter sitt huvudkontor i Linköping men Marcus och Andreas kommer att leta efter lokaler i Stockholm som också ska rymma ett showroom. Förutom K2 så har företaget också hand om Line skidor, Full Tilt pjäxor, Morrow snowboards samt Atlas och Tubbs snöskor. Plus längdskidorna från Madshus men den försäljningen har de lagt ut på bolaget Sportwin i Karlstad som även säljer Dählie och Toko.

Sportregistret - Relaterat företag