Tecnica och Blizzard till Scandtrade

Varumärkesrockarderna inom vintersport fortsätter. I den senaste rundan landar Tecnica och Blizzard hos Scandtrade medan Wänerstedt tar över Elan.

För ett par veckor sedan berättade vi att JO Sport tar över distributionen av Rossignol och att Sportmanship gör samma sak med Dalbello. För att inte bli sittande med dubbla pjäxmärken släpper Sportmanship Tecnica till Scandtrade och av bara farten får de också ta hand om Blizzard eftersom de två varumärkena jobbar intimt ihop.

Wänerstedt hade plötsligt förlorat både Blizzard och Dalbello men löste snabbt situationen genom att ta över distributionen av Elan. Mer om det senare i veckan.

Scandtrade kan vid årsskiftet alltså lägga både Blizzard och Tecnica till sina tidigare varumärken, Nordica, Rollerblade och Therm-Ic.

– Ibland dyker tillfället upp när man minst anar det och den här gången tvekade jag inte utan sa ja direkt, säger Peter Engström som är vd på Scandtrade. Visst hade det varit önskvärt med nya varumärken inom sommarsport för att få en jämnare belastning, men vi kan det här med vinter och våra säljare har bra kontakt med skidbutiker över hela Sverige.

Blizzard och Tecnica ägs av Nordicafamiljen och sedan ett par år tillbaka samarbetar de två märkena med design och produktutveckling. För Blizzards del har det inneburit att märket positionerats om från att vara ganska mycket lågpris till att klättra uppåt i pris och prestanda så att skidorna matchar Tecnicas nivå. Omprofileringen har varit väldigt lyckad i USA och det var något som Peter vägde in när han tackade ja till att ta över Blizzard.

– Svensk skidåkning påverkas betydligt mer av trender i USA än trender i Alpländerna, så funkar Blizzard i USA så tror jag att det kommer att göra det här också, säger Peter.

Scandtrade kommer att jobba med två helt olika säljkårer på Nordica respektive Blizzard/Tecnica så att säljarna inte ska behöva byta keps halvvägs in i presentationen men saker som lager och ekonomi kommer de att dela. Peter Ingrids blir ansvarig för Blizzard och Tecnica och istället kommer Fredrik Elfwing in som ny säljare av Nordica och Therm-Ic på norra distriktet.

För att komplicera saker och ting ytterligare så tar Scandtrade inte över hela Tecnicas sortiment. De kommer att jobba med deras alpina pjäxor och outdoorskor men Sportmanship behåller distributionen av Tecnica Moonboots och after skiskor eftersom de med sina andra varumärken redan etablerat en försäljningsorganisation inom skofack och modebutiker. Sportmanship fortsätter också med Dolomite som ägs av Tecnica Group.

Tecnica och Blizzard till Scandtrade Tecnica och Blizzard till Scandtrade Tecnica och Blizzard till Scandtrade

Tecnica och Blizzard till Scandtrade

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.