Sportmanship tar över Dalbello

Från och med 1 januari 2011 tar Sportmanship över distributionen av pjäxmärket Dalbello i Sverige. Avsikten är att bli en ännu större aktör inom vintersport - sedan tidigare har de hand om Völkl, Marker och Tecnica.

Sedan förra året har Dalbello samarbetat med Völkl och Marker för att koordinera produkter färgmässigt och bistå varandra med produktutveckling. Därför är det logiskt att de också samarbetar med försäljning och i flera andra länder är det redan gemensam distribution av de tre märkena.

– Dalbello är ett riktigt spännande varumärke som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren , säger Magnus Liljeblad som är vd för Sportmanship. Det känns också naturligt att börja jobba med det då de samarbetar med både Völkl och Marker och vi ser stora möjligheter för Dalbello i Sverige.

Dalbello har gjort en imponerande resa de senaste åren då de gått från ett lågprismärke till ett coremärke bland jibbers och friåkare. De satsar nu även på racing och kommer att ha flera världscupsåkare som kör på pjäxorna i vinter.

– Vi tror att Dalbello och Völkl ofta har samma kund, säger Magnus. Båda märkena är starka inom freeride och parkåkning och båda satsar också på racing. Vi kommer att bygga varumärket uppifrån och successivt gå nedåt i prislägen. Dalbello är lite okänt i Sverige men vi tror att marknaden vill ha ett nytt bra pjäxmärke att upptäcka.

I Dalbellos team finns bland andra åkarna Glen Plake, Tanner Hall och svensken Jacob Wester.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.