Sporthaus Moxter vill bli bäst på skor

Sporthaus Moxter är i förvandling. Från att ha varit ett outdoorföretag med blandade produkter ska de nu fokusera på skor. Målet är att bli bäst på skor i hela sportbranschen och sortimentet kommer inte att begränsas till outdoor.

På Swesportmässan presenterade Sporthaus Moxter två nya varumärken. Den lilla var PU-stövlar från Dunlop och den stora det nya koreanska skomärket Treksta.

Treksta är en del av sulföretaget Hypergrip men de är också en av Asiens största tillverkare av Gore-Texskor. På hemmamarknaden Korea är Treksta etablerat och den första europeiska satsningen skulle ske i Spanien, men efter påtryckningar från Sporthaus Moxter finns nu även Sverige med i europalanseringen.

Det unika med Treksta är deras läst och uppbyggnaden av sulan och tillsammans ger dessa två en kombination av tajt passform och komfort som ofta är svårt att få till samtidigt.

– Skorna ser lite udda ut uppifrån, men märken som Crocs och Keen har redan brutit mark för att breda läseter ger skön komfort, säger Mats Bengtsson som är marknadschef på Sporthaus Moxter. Känslan när du provar en Trekstasko är omedelbar komfort och vi är säkra på att det kommer att sälja skorna i butik.

Sulans uppbyggnad är lite annorlunda så till vida att alla delar – från yttersulan till innersulan – är utformade anatomiskt så att de passar ihop och ger stöd där det behövs och dämpning där sådan behövs. Kollektionen består av allt från låga, sportiga vandrarskor till svarta promenadskor och halvhöga vandrarkängor.

I Sporthaus Moxters övriga skosortiment kommer de också att lyfta fram Meindls lite mjukare kängor och lägre skor. Idag är märket mest känt för sina grövre vandrarkängor, men Mats tror att de lägra Meindlskorna kan bli minst lika populära om folka bara får prova dem.

– Vi har bestämt oss för att satsa på skor, säger Mats. Just nu är det lite inriktning mot outdoor men vi letar efter andra skomärken som breddar vårt utbud. Löparskor vore väldigt intressant men vi får se vad det blir så småning om.

Sporthaus Moxter vill bli bäst på skor Sporthaus Moxter vill bli bäst på skor Sporthaus Moxter vill bli bäst på skor

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.