Gore samarbetar med Universeum

Gore Scandinavia har inlett ett samarbete med vetenskapscentret Universeum i Göteborg. Samarbetet sträcker sig över tre år och innebär att flera av Gores lösningar och produkter kommer att ingå i Universeums utställningar.

Tanken är att uppmuntra och inspirera ungdomar till nya vetenskapliga lösningar. Gore är ett gott exempel på ett företag vars uppfinningar har gjort en skillnad i vardagen för många människor. De flesta i den bredare allmänheten känner till att Gore-Tex används i tillverkningen av kläder och skor. Men det är mindre känt att materialet även används i exempelvis kirurgiska implantat, i packningar och isoleringar och i gitarrsträngar. Genom att låta besökare ta del av Gores uppfinningar vill Universeum och Gore illustrera hur vetenskap och kunskap leder till praktiska ting som alla har nytta av.

– Universeum i Göteborg är som en gigantisk lekplats där hela familjen lär sig om vetenskap med alla sinnen. Genom att utforska, se, smaka, lukta, prova och känna sig fram ska intresset för vetenskap väckas hos barn och vuxna. Som teknik- och vetenskapsbaserat företag vill Gore Scandinavia medverka i samma anda och vi är därför mycket glada över att ha inlett ett långsiktigt samarbete med Universeum, säger David Ekander på Gore Scandinavia i ett pressmeddelande.

För närvarande kan besökare titta och undersöka Gores Windstopper-plagg, varumärkets nya kamouflagemönster Gore Optifade samt en rymdräkt vars ytterlager är sytt i Gore-Tex-tråd.

Av: Magnus Reithner

Gore samarbetar med Universeum Gore samarbetar med Universeum Gore samarbetar med Universeum

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.