Stian ny vikingahövding

Den förste september klev Stian Ström in som ny landschef i Sverige för Viking Footwear.

Han har 15 års erfarenhet från dagligvarubranschen med marknadsföring och försäljning och arbetade senast som marknadsdirektör på Göteborgskex. Nu verkar ändå Stian ha hittat drömjobbet, skidåkande norrman som han är. Om Stian ska lista sina viktigaste uppgifter på det nya arbetet så står logistik överst på agendan.

– Just nu är det viktigast för oss på Viking att vi får ut våra varor till våra kunder snabbare än tidigare så att butikerna kan sälja ännu mer, säger Stian och förklarar att en förbättring på denna punkt är på gång.

– Vi håller på att out sourca vår lagerhantering till ett danskt företag som även sköter Asics logistik. Det kommer att lyfta vår logistik eftersom danskarna är duktiga på just skor med allt som rör storlekar och olika modeller.

Viking är en av de riktigt stora leverantörerna på barnskor i sportfackhandeln. Och nye landschefen har stora förhoppningar på framtiden för barnsegmentet.

– I Norden har vi en marknadsandel för barnskor med Gore-tex på 30 procent och vi säljer i år 250.000 par barnskor i Sverige. Till våren 2010 verkar det som att vi kan öka vår totala omsättning ytterligare, säger han utan att vilja ge en exakt siffra på ökningen.

– Det är lite för tidigt för att säga det men just nu är ökningen tvåsiffrig. En stor anledning till att vi ökar våren 2010 beror på att införsäljningen av barnskor för vår/sommar ser ut att öka i Sverige.

Traditionellt har Viking varit starka på barnskor för höst/vinter men Stian hoppas att just vår/sommar ska lyfta Viking ytterligare. Nya produkter ska hjälpa det, förklarar han.

– Vi lanserar en linje med barnskor utan Gore-tex som kan tvättas i maskin. Det tror vi på eftersom barnskor blir väldigt smutsiga väldigt fort. Dessutom lanserar vi seglarskor med förbättrat grepp och mer gummistövlar som går riktigt bra i sportfackhandeln nu.

Av: Mattias Björklund

Stian ny vikingahövding Stian ny vikingahövding

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.