Titleist skapar boll anpassad för inomhus spel

Titleist skapar boll anpassad för inomhus spel

Tillsammans med TrackMan har Titleist tagit fram en ny golfboll. Det speciella är att den inte är frmatagen för vanligt golfspel. Nej, istället är den skapad för att fungera extra bra inomhus, i en simulator.

Publicerad

Simulatorgolfen har slagit igenom brett de senaste åren. Och om man ser till Titleists produktutveckling är den också här för att stanna.

Det amerikanska golfföretaget, som bland annat gör världsledande Prov1-bollen, har nämligen tagit fram en ny version av nämnda boll –endast för simulatorer.

Bollen har vad Titleist kallar en Radar Capture Technology, vilket innebär att den har en design som ska göra det enklare för en TrackMan att få fram korrekt data då den läser av bollen skruv efter slaget för att därefter räkna ut en slutgiltig bollbana.

Bollen kommer förstås att kunna användas inne i diverse simulatoranläggningar runtom i Svergie. Den kommer också att kunna användas av tränare och custom fitters för att få fram mer exakt data vid utprovningar till kunder.

Titleist har lyckats ta fram bollen genom ett tätt samarbete med TrackMan och det har tagit över två år att komma fram till en design optimerad för att enklare reflektera radarsignalerna.

Bollen kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker från och med december 2021. Det som gör produkten lite extra spännande är att det är en av de första inom golfen som är framtagna enbart till spel inomhus. Den fungerar förstås även utomhus, men den ska göra att spelares simulatorupplevelse blir till något bättre.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206