Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

För den som vill säkra ett par torra fötter även i de värsta av förhållanden kan det vara läge att titta lite närmare på Nikes nya trail-sko. I senaste versionen används nämligen Gore Tex-material för att säkra en torr tur i terrängen.

Publicerad

Nike fortsätter sin satsning på traillöpning och lanserar nu en uppdaterad version av populära skon Nike Pegasus Trail. Den här gången med ett vattentätt Gore-Tex-membran för att göra dem vattentäta. 

Detta ska försäkra en torr och bekväm löptur, även under blöta förhållanden då man tillsammans med det välkända materialet använt sig av Nike React-teknik, ett lätt och tåligt skummaterial. Dessutom har man adderat ett "Dynamic-Fit"-band runt mellanfoten för att ge ett säkrare stöd, vilket ju kan vara till nytta vid löpning utanför asfalt och uppgångna stigar.

Skon har också en yttersida i gummi samt en undersula med dubbar för att säkra greppet i terrängen. Dessutom har man uppdaterat sulan på ett sådant sätt att den ska vara stabilare på alla fronter. Detta ska främst ge mer stabilitet i uppförs- och nedförsbackar enligt Nike.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206