Löparskor för vintern – med klimatavtryck som två hamburgermenyer

Löparskor för vintern – med klimatavtryck som två hamburgermenyer

Stabila avtryck i marken med lågt klimatavtryck vid produktionen. Så kan man väl kanske sammanfatta Icebugs nya löparskor.

Publicerad

Det svenska företaget Icebug, som gör skor med bra grepp oavsett årstid, har tagit fram en ny löparsko kallad Arcus. Skon kommer i två versioner. Den ena med en grovt mönstrad gummisula. Den andra med Icebugs välkända dubbar i karbidstål. De ger grepp på is samtidigt som de fjädrar in i sulan när skon används på asfalt, för att du på ett säkrare sätt ska kunna motionera året runt.

Men det är inte bara ett par skor med fint grepp som presenteras av det svenska företaget. Icebug har också arbetat för att ta fram en produkt som ska ge ett så lågt klimatactryck som möjligt. Och det får man väl säga att de lyckats med, då skons avtryck motsvarar två hamburgermenyer – en lite ironisk jämförelse med tanke på löparskons syfte…

Detta har man lyckats med då man skapat en sko som i stora delar är gjord av återvunna eller biobaserade material. Ovandelen på Arcus är gjord av återvunna PET-flaskor. Skon innehåller också återvunna fisknät, återvunnet gummi och alger från övergödda sjöar.

Detta är förstås i linje med vad Icebug gör i övrigt, då de klimatkompenserar med 200 procent för sitt klimatavtryck, oavsett produkt från sortimentet.

Men Arcus är förstås mer än bara klimatkompenserad som produkt. Den är också, enigt Icebug, skapad med hög komfort och dämpning. Den är utformad för att ge en mjuk framåtrörelse och ett skönt rull i steget. Den har en generöst tilltagen mellansula som ska ge komfort till alla löpare oavsett löpsteg.

Skon är också helt vattentät tack vare ett Gore-tex-membran. Perfekt för vinterlöpning, med andra ord.

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206