JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

Jo Sport AB kommer från och med första mars 2021 ta över rollen som distributör av Blizzard och Tecnicas produkter i Sverige.

Publicerad

Från FW21-kollektionen kommer Jo Sport AB att vara den exklusiva distributören av Blizzard och Tecnica på den svenska marknaden. Brytpunkten är rent formellt från och med den 1 mars, 2021. Tidigare innehölls distributörsrollen av Scantrade AB. Däremot kommer Scantrade fortsätta att ansvara för varumärkena Nordica, Rollerblade och Lowa (som också ägs av Tecnica Group). 
Tecnica Group tror att den nya lösningen kommer att garantera mer fokus när det gäller att etablera båda varumärkena Blizzard och Tecnica på den viktiga Sverigemarknaden och säkerställa stödet till handeln.

I potten ligger Tecnicas och Blizzards produkter.

Även om Scantrade AB har kvar rollen fram till sista februari med att bland annat skicka ut grundorders, så kommer JO Sport att kunna utföra presentationer, demodagar och clinics för FW21 Blizzard-Tecnica-produkterna redan under hösten 2020. Tecnica har även en footwearkollektion med hikingboots och trailriunningskor, den införsäljningen för vår/sommar 2021 kommer att påbörjas redan nu.  
- Vi är såklart väldigt glada över att få kunna representera Blizzard och Tecnica. Jag vill även passa på att nämna att det nya samarbetet inte kommer att påverka vårt samarbete med de befintliga alpinvarumärken vi jobbar med idag, säger Johan Andersen på JO Sport.

JO Sport har redan idag ett nära samarbete med Rossignolgruppens skandinaviska dotterbolag. Sedan 2003 som distributör, men från 2016 sköter de även logistik, kundtjänst, racing och agentuppdrag mot utvalda kunder, för Rossignol i Sverige.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842