K2 satsar på pist nästa säsong

Foto: Anette Andersson

K2 satsar på pist nästa säsong

Freeridespecialisterna K2 gör nu en satsning på pistskidor inför säsongen 20/21. Enligt svenska K2-gänget är ambitionen att "röra om i grytan".

Publicerad

Amerikanska alpinmärket K2 är främst kända för sina freeride-serier, det är också så som varumärket har valt att profilera sig de senaste åren. Men inför nästa säsong (20/21) slår man ett rejält slag för piståkning, men med känsla, i nya skidserien Disruption. Den första pistserien från K2:s sida sedan "Charger".
– De nya pistskidorna kommer definitivt ha en plats i hyllan hos återförsäljarna. Vi fick dessutom väldigt bra feedback under Ski introdagarna i Vemdalen, så det ser lovande ut, menar Henrik Enarsson på BA Sportprodukter AB, som säljer K2 i Sverige.

Marcus Pupp, BA Sportprodukter AB.

Skidserien inkluderar flera olika varianter, som modellerna MTi och STi, samt för herr och dam som har noggrant placerade titanalstråk, för att kunna hålla stabiliteten, farten och samtidigt agera följsamt och mjukt. Totalt rör det sig om ett 10-tal modeller, från 82 millimeters midja ned till 72 millimeters midja
– Namnet Disruption antyder att vi vill röra om i grytan på pistsidan. Det här har varit ett tomt område för K2 under flera år, men nu kommer vi lägga mycket krut på att lansera de nya modellerna mot återförsäljarna, säger Marcus Pupp, på Sportprodukter AB, som har sitt säte i Enebyberg, strax norr om Stockholm.         
Lanseringen har gått ut world wide och kampanjen för nya Disruption-serien frontas av bland andra åkarna Warner Nickersson, som numera är bosatt i Stockholm, och Jonny Mosely. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Decathlon tar fram egen snösko

2 kommentarer

Charles: Decathlons alpintillbehör slår swix-toko-Skigo på priset med hästlängder. Varför betala dubbelt upp?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206