Craft intensifierar sin fotbollssatsning

Från och med säsongen 2018/19 är det Craft som förser belgiska fotbollsklubben KAA Gent med utrustning. Steg för steg håller Craft på att växa ifrån att enbart utveckla längdskid-, löpning- och cykelkonfektion till att bli en allt bredare leverantör.

Craft intensifierar sin fotbollssatsning

Craft fokuserar på allvar på att etablera sig på fotbollsscenen. Nu har företaget precis förhandlat klart med belgiska toppklubben KAA Gent som från och med säsongen 2018/19 spelar i Crafts utrustning under tre säsonger. KAA Gent är Crafts fjärde sponsringssamarbete inom fotboll.

Publicerad

Med start säsongen 2018/19 och över tre säsonger fram till 2021, kommer KAA Gent, som spelar i den belgiska högstadivisionen, att spela i utrustning från Craft. Sponsringssamarbetet mellan Craft och KAA Gent innefattar förutom herrlaget även damlaget, U23 samt klubbens ungdomslag.

KAA Gent spelar i Belgiens förstadivision och vann ligan senast 2014/15.

Därmed finns det fyra europeiska toppfotbollsklubbar som spelar i utrustning från svenska Craft. Förutom KAA Gent, ingår även tyska S.G. Dynamo Dresden och Sv Darmstadt (2. Bundesliga) samt holländska PEC Zwolle i Eredivisie i Crafts fotbollssatsning.

Steg för steg håller Craft på att växa ifrån att enbart utveckla längdskid-, löpning- och cykelkonfektion till att bli en allt bredare leverantör. Bolagets fotbollskonfektion ingår i Crafts Teamwearkollektion och är en av Crafts senaste storsatsningar. Numera kan man leverera kompletta kit för fotbollsspelare från topp till tå och kläder för såväl träning som match för barn, ungdom, dam- och herrspelare.

Sponsringssamarbetet mellan Craft och KAA Gent sköts av Crafts Benelux-kontor. KAA Gent blev belgiska mästare så sent som säsongen 2014/15.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206