Ny logga, ny skidkonstruktion och ny fabrik

Ny logga, ny skidkonstruktion och ny fabrik

Publicerad

K2 har inte bara stora nyheter bland sina produkter utan även en ny logga och en ny fabrik.

Loggan är nu i svartvitt och borta är berget/triangeln som omgav K2 plus att den fått tillägget "Serious fun" för att förtydliga K2:s inriktning.

Den nya fabriken ligger i Kina och ska tillverka skidor och snowboards åt alla märken som ligger under moderbolaget Jarden Group. Stor vikt har lagts vid att göra fabriken och produktionen så miljövänlig som möjlig.

K2 har även utvecklat en helt ny träkärna som de själva säger ska göra skidåkningen roligare. De började med att mäta hur olika delar av skidan belastades i svängar och när skidan låg plan mot snön och tog därefter fram en träkärna med lätta träslag i mitten och i fram- och bakände medan kärnan ut mot kanterna fick ett hårdare och tyngre träslag för att kunna föra över kraften och ta upp vibrationer bättre.

Den nya träkarnan kallas för Konic Technology och finns med i modellen Pinnacle 95 som är en sann all mountainskida för både pist och liftnära off pist. Skidan har lätt rocker och finns i längder 170–191 cm och en radie på 17 meter.

K2 Pinnacle md den nya träkärnan.

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Decathlon tar fram egen snösko

2 kommentarer

Charles: Decathlons alpintillbehör slår swix-toko-Skigo på priset med hästlängder. Varför betala dubbelt upp?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206