Black Diamond valde Gore-Tex

Black Diamond valde Gore-Tex

Publicerad

Black Diamond Equipment släpper inte bara en större konfektionskollektion nästa höst. Nytt blir även att företaget samarbetar med W. L. Gore.

Black Diamonds första konfektionskollektion kom ut på marknaden den här hösten och innehöll drygt 20 plagg. Till våren utökas konfektionsutbudet till att innefatta drygt 60 plagg och nästa höst är antalet utökat till över 160 plagg.

Black Diamond har beskrivit plaggen som väldigt tekniska och nyligen meddelade företaget att man inleder ett samarbete med Gore för vinterkollektionen som släpps hösten 2014.

Plaggen med Gore-Tex-material ska enligt Black Diamond vara hörnstenen i kollektionen för hösten 2014. Bland annat lanseras plagg med Gore-Tex Pro-material, Gore-Tex Active-material och Windstopper Active Shell-material.

– Black Diamonds aktiva och idrottande anställda lever enligt företagets livssyn: använd, designa, konstruera, skapa och repetera. Vi fokuserar på målmedveten innovation och integritet. Vi vill designa och konstruera utrustning som flyttar gränser och utmanar konventioner för vårt globala samhälle av användare. Vårt samarbete med Gore är ett uttryck för den filosofin och kommer att inspirera våra kunder, säger Tim Bantle, konfektionschef på Black Diamond Equipment, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206