Alfa Skos nye vd om framtiden: ”Vi har en bra utgångspunkt”

Atle Bjerkli har tagit över som vd för Alfa Sko i en tid när branschen är skakig. Nu är målet att förändra och förbättra förutsättningarna inför 2024.

I höstas tillträdde Atle Bjerkli som vd för norska Alfa Sko. Tidigare arbetade Bjerkil på Swix Sport (Brav) och Orkla (Pierre Robert Group).
– Jag var anställd på Swix i nio år och han arbeta inom de flesta avdelningarna. Där fick jag mycket god kunskap om att bygga och förvalta varumärken. 2016 lämnade jag sportbranschen och började jobba för Orkla. De ä själva definitionen av professionell varumärkesbyggande och varuhandel och jag är helt säker på att den erfarenheten kommer att komma till nytta på Alfa Sko, säger Bjerkli.

När Atle Bjerkli fick chansen att ta över Alfa Sko tvekade han inte länge. Han själv säger att det var som att ”komma hem” när han återvände till sportbranschen.
– Jag är aktiv inom sport och fritid på fritiden och att få jobba med mitt intresse dagligen är verkligen inspirerande och motiverande. I tillägg värdesätter jag möjligheten till att vara med och vidareutveckla ett så starkt varumärke som Alfa. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

För Bjerkli kommer den första tiden innebära ett rejält jobb för att vända den negativa spiral som han menar att många i branschen upplever för tillfället. Höga varulager och stort rabattryck, en ohållbar situation.
– Därför har vi tagit flera beslut som ska bidra till mer lönsamhet för alla parter. Samtidigt måste vi vara verklighetsförankrade, mänga aktörer har likviditetsproblem i kombination med högre varulager, och då vill många rea ut produkter under en längre tid vilket är ohållbart.

För Bjerkli är det viktigt att Alfa Sko tar tag i situationen och tar beslut som på kort sikt ger resultat både för varumärket och detaljhandeln.
– Vi har till exempel gått mot strömmen och justerat ner våra vägledande priser på flera modeller. Detta för att ha ännu mer marknadsanpassade priser, vilket ska resultera i lägre rabattbehov och därmed också förbättra våra förutsättningar framöver. Den ändringen har redan gjorts och i kombination med ytterligare grepp vi tagit förväntar vi oss att se resultatet relativt snabbt bli bättre över 2024.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33582" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]