Stronger lanserar första kollektionen för herrar

Damerna först. Men nu är det faktiskt herrarnas tur. Efter 10 års skapande av träningskläder för damer har Stronger nu lanserat sin första herrkollektion.

Stronger lanserar sin första herrkollektion. Det svenska varumärket harr sedan länge sett en ökad efterfrågan på träningskläder för män och den nya kollektionen av activewear är döpt till Hero Male. Totalt består kollektionen av fyra basprodukter tillverkade i högkvalitativa funktionsmaterial för optimal komfort och passform. Plaggen är svarta med vita reflexdetaljer, som Stronger gjort sig kända för.
– Vi på Stronger är otroligt stolta att för första gången lansera träningsprodukter för män. Vi har sett en stark ökad efterfrågan på herrkläder och efter 10 år inom activewear för kvinnor är vi nu redo att ta steget in i herrsegmentet. Tack vare vår gedigna erfarenhet av att ta fram träningskläder i förstklassiga material och funktionell design, är en herrkollektion ett naturligt men också ett spännande steg för Stronger. Det känns jätteroligt att vi nu även kan erbjuda män att svettas med både stil och funktion, säger Agnes Tengelin, Chief Assortment Officer på Stronger.

Funktionalitet och komfort är i centrum när det kommer till de fyra basplaggen och tillsammans ska de skapa en komplett träningslook med tights, shorts, t-shirt och hoodie.

Om plaggen

Stronger Hero Male Tights
Träningstights gjorda av återvunnet material som både är starkt, tåligt och snabbtorkande – perfekt för svettiga träningspass. Dessutom är tightsen designade med två stora fickor på sidorna för exempelvis mobil och med invändig resår och dragsko i midjan som hindrar dem från att glida ner under träningspasset.  

Stronger Hero Male Shorts
Träningsshorts med avslappnad passform, tillverkade i en nylon och spandex mix tyg för stretchig och skön kvalité. Shortsen har även två sidfickor med dragkedja samt dragsko i midjan som håller dem på plats.

Stronger Hero Tee
T-shirt i återvunnet och andningsbart material. Passformen är figursydd med en loose fit känsla så att t-shirten inte blir för kort när man lyfter upp armarna under träningen.

Stronger Hero Male Hoodie
Även här fokuserar Stronger på passform för att få till en klassiskt cool hoodie. Tröjan är tillverkad i en bomull och polyester mix tyg för en mjuk insida.

Hur Strongers herrkollektion utvecklas återstår att se. Men med tanke på att bolaget idag når 120 marknader finns det väl en stor chans att de kan utveckla sortimentet och hitta helt nya kunder framöver.