Fyra Team Sportia-butiker i konkurs under hösten

Från Skellefteå i norr till Höllviken i söder. Team Sportia har det tufft på flera håll, vilket nu resulterar i konkurser.

Den tuffa ekonomiska tiden börjar skörda offer nu. Sedan augusti och framåt har fyra Team Sportia-butiker gått i konkurs, delvis på grund av det ekonomiska läget i Sverige. Delvis på grund av andra faktorer.
Team Sportia i Höllviken har under hösten gått omkull. Bolaget som driver butiken har brottats med lönsamhetsproblem under de senaste tio åren rapporterade en förlust på 172 000 kronor under 2022. Butiken drevs sedan 2005 och två anställda berörs av konkursen, som inleddes i augusti.

I en annan del av landet, Skellefteå i Västerbotten, har också en Team Sportia-butik gått under. I september slog butiken igen och till Market.se säger tidigare butikschefen Anton Wiklund att butikens placering inte var den bästa för en specialist. En annan faktor lär ha varit att Intersport och XXL öppnade i samma område.
– Det var framförallt under hösten 2022, när det började pratas mycket lågkonjuktur, som försäljningen svek. XXL öppnade 2022 och konkurrensen bidrog till framför allt till ett lönsamhetstapp, säger Wiklund till Market.

I oktober försattes två Team Sportia-butiker i göteborgsområdet i konkurs. Butiken på Frölunda Torg och den på Backaplan.
– Jag är lite splittrad just nu. Det känns fruktansvärt tråkigt att man gör så många människor arbetslösa. Sedan åker man själv på en jävla smäll ekonomiskt. Jag har varit handlare i 20 år och så kommer det här som man inte kan påverka. Men så är det, säger Håkan Tidstrand, som ägde de två butikerna, till Kungälvs-Posten.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33257" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]