Timberlands boot firar 50 – uppmärksammas med kapselkollektion

Futuristiska material med inspiration från arkiven. Så kan man väl beskriva Timberlands nya kollektion som skapats med inspiration av rymdresor 2073.

Timberlands ikoniska 6-inch boot firar 50 år. För att uppmärksamma detta har varumärket samarbetat med sex nytänkande designers under ett projekt döpt till Future73.

Tanken är att Londonbaserade Christopher Raeburn skulle göra ett omtag på den klassiska booten med syftet för att uppmärksamma aktuella samhällsfrågor. I nya kollektionen riktas blicken mot framtiden och inspirationen i de nya bootsen har hämtats från fallskärmsmaterial. Idén bakom kollektionen bygger på föreställningen om hur en resa till Mars 2073 skulle kunna se ut. Futursistiska inslag tillsammans med fynd från Timerlands arkiv har man lyckats kombinera funktionalitet och hållbarhet.

Kollektionen är könsneutral och består av en pufferjacka med ytterfoder av ekologiskt bomull och innerfoder av återvunnet dun. En overshirt med matchande byxor, en stickad tröja och en t-shirt av 100 procent bomull ingår också i kollektionen.

Kapseln kommer att säljas via Timberlands egen hemsida och Timberlands butiker. Även hos vissa återförsäljare.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33149" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]