Signa Sports United i konkurs – vad händer med Addnature och Bikester?

Signa Sports United, ägare av bland annat Bikester och Addnature, har hamnat i en minst sagt tuff ekonomisk sits. Nu är framtiden oklar för flera handlare på svenska marknaden.

Signa Sports United, som äger ett flertal butiker inom sport och outdoor, ser ut att gå i konkurs.
Det var i slutet på förra veckan som flera tyska bolag – som ägs av SSU – meddelade att de går in i en rekonstruktion. Två av bolagen har en tydlig Sverigekoppling. Bikester och Addnature. De båda ser nu ut att gå en tuff framtid till mötes med rekonstruktion.

Enligt Cycling Electric beror den ekonomiska krisen hos Sigma Sports United på att en av företagets finansiärer, som skulle bidra med 150 miljoner dollar fram till september 2025, valde att bryta sitt löfte. SSU har i sin tur meddelat att den avbrutna finansiella planen var oberättigad men att den tyvärr innebär stora, tvära, förändringar när det kommer till bolagets finansiella situation.

Cycling Electric meddelar även att en annan gigant inom e-handeln – Wiggle – också satts i en rekonstruktion. Den SSU-ägda sajten ska enligt företaget tappat enormt under den senaste tiden. I augusti skulle de ha förlorat 97 miljoner pund innan skatt 2023. Detta efter att ha tappat 12,5 miljoner pund 2022 och efter enorma kostnader för utveckling av sitt onlinesystem.

WiggleCRC börsnoterades 2016 och som mest såldes deras aktier för 10,25 dollar. Nu har värdet minskat med 99 procent.

Vad händer då med Addnature och Bikester? Än så länge har inget officiellt meddelats. Men Bikester har nu på sin hemsida berättat mer om sin situation kortsiktigt.

Bikester har i många år varit den kvalificerade specialistbutiken för cyklar.
Vi vill tacka alla våra lojala kunder som delar vår entusiasm för naturen. Bikester arbetar med att hantera de aktuella utmaningarna och försöker möta dina behov som kund så bra som möjligt.
Vi ber om ursäkt för de eventuella begränsningar som kan uppstå, men vi förväntar oss att alla våra tjänster ska vara tillbaka till det normala i slutet av veckan.

Fram till dess:
– är vissa beställningar försenade
– kan vi för tillfället inte hantera reklamationer och returer
– kan vi för tillfället inte skapa rabattkoder

Vi arbetar för fullt med att säkerställa att alla våra tjänster kommer att vara tillgängliga igen utan begränsningar senast i slutet av den här veckan.
Du kan fortsätta att beställa från vår onlinebutik som vanligt.
Vi tackar dig för ditt förtroende och kommer att ge en uppdatering här snart, förmodligen senast den 27 oktober!

Ditt Bikester-team

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33128" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]