Danska Sprainos teknologi säljs nu i Decathlon-sko

Många av oss har någon gång råkat ut för stukade fötter. Danska Spraino har tagit fram en teknologi som minskar risken för fot- och fotledsskador med 53 procent. Nu har den implementerats i en Decathlonsko.

Danska Spraino har skapat ett samarbete med Decathlon. Tillsammans presenterar de nu en minst sagt innovativ sportsko i och med vollebolldojan VB900 Cushion Mid.
Skon har nämligen Sprainos anti-vridteknologi i sulan, vilket minskar risken för fot- och fotledsskador när man idrottar.

Enligt Spraino har mer än 70 procent av dagens idrottsutövare upplevt just den här typen av skador, som man alltså kan undvika – eller i alla fall minska risken för att utsätta sig för – om man använder sig Sprainos teknologi.

Sprainos teknologi innebär att man kan minska risken för skador när skon väl börjat vrida sig. Och teknologin har lovordats av läkare. Enligt en studie publicerad i British Journal of Sports Medicine minskade risken för fot- och fotledsskador med 53 procent tack vare Spraino-innovationen. Dessutom påskyndades rehabiliteringen då en stukning inte blev riktigt så allvarlig som den skulle vara utan Spraino-teknologin.

Ingredient-brandet själva menar att samarbetet med Decathlon är ett betydande framsteg inom sportsko-teknologin och betonar vikten av säkerhet och prestanda för idrottsutövare inom olika sporter och idrottsaktiviteter.

Decathlons VB900 Cushion Mid finns nu i Decathlons butiker och kommer i två olika färger.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32960" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]