Didriksons prisat som starkast varumärke

I kategorin "funktionskläder" är Didriksons starkast. Detta efter att 4 400 svenska konsumenter har fått värdera.

Enligt Evimetrix Swedish Brand Awars 2023 är Didriksons det starkaste varumärket inom kategorin ”funktionskläder”. Tillsammans med Fjällräven och Helly Hansen var det svenska varumärket nominerat och fick priset med högst ”Nöjd kund index”.

Den årliga undersökningen som genomförs av Evimetrix låter ungefär 4 400 svenska konsumenter betygsätta varumärken i olika kategorier. I funktionskläder-kategorin bedöms varumärkena efter flera kriterier. Kvalitet, sortiment, funktionalitet, komfort, miljöfokus, prisnivå, marknadsföring och tillgänglighet är med i bedömningen.
– Vi är både ödmjuka och mycket stolta över att få detta erkännande, särskilt eftersom vinnaren utses av den allra viktigaste juryn: konsumenterna. Att vinna första pris bland så många starka varumärken i kategorin är ett bevis på att våra kunder uppskattar våra ansträngningar att skapa slitstarka, funktionella kläder designade för att bäras under många år, säger Petra Sabo, Chief Commercial Officer på Didriksons, i ett pressmeddelande.

Varumärkenas styrka utvärderas med två mått av Swedish Brand Awars. ”Nöjd kund index” och kännedom. Och när de två måtten sätts mot varandra kan man jämföra olika varumärken oberoende av storlek, förklarar Peter Wissing, som är ansvarig för mätningen hos Evimetrix. Han förklarar att det ger ett rättvist resultat som tar hänsyn till både hur omtyckt och hur välkänt ett varumärke är.
– Att bygga en stark varumärkeskännedom handlar om att kommunicera med sin målgrupp så att alla kan se och höra varumärkets budskap. Att skapa nöjda kunder är svårare och kräver djupare analys. I undersökningen får vi svar på hur kunderna vill bli behandlade och kommunicerade till, förklarar Peter Wissing.

Andra varumärken som utvärderades och var med i jämförelsen var 8848 Altitude, Bergans, Didriksons, Everest, Fjällräven, Haglöfs, Helly Hansen, Lundhags, McKinley, Peak Performance, Pinewood, Röhnisch, Salomon, The North Face och Under Armour.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32909" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]