Stiga utökar Eco-sortimentet

Från tre till fem. Stiga Sport har nu fler Eco-verifierade produkter.

Stiga Sports utökar sitt sortiment med Eco-verifierade produkter. Lagom till vintersäsongen kan barn nu njuta på pulkor och kälkar i biobaserad eller återvunnen plast, vilket genererar upp till 80 procent lägre Co2-utsläpp än vad motsvarande produkt i konventionell plast hade genererat.

De nya lanseringarna innebär att Stiga Sports nu har totalt fem produkter i den mer miljövänliga plasten; Snowracer Iconic och Pulkan Pacer sedan tidigare – Snowpower, Pacer Duo och baby Cruiser sedan tidigare.
– Det är en tydlig trend att det miljömedvetna tänkandet sprider sig allt lägre ner i åldrarna. Idag är det inte bara föräldrarna som ställer krav på att de prylar de skaffar åt sina småttingar ska göra minsta möjliga avtryck på miljön, även barnen själva har börjat tänka i de banorna. Därför är det självklart att vi som har många barnfamiljer bland våra kunder ska svara upp mot de unga konsumenternas högt ställda förväntningar även när det gäller vinterleksaker. säger Per Andersson, produktchef på Stiga Sports.

– Med de nya lanseringarna presenterar vi också ett fräscht och läckert färgkoncept i aqua/svart för våra ECO-produkter. Snyggt, återvinningsbart och klimatsmart är en bra kombo tycker vi, tillägger Per Andersson.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32850" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]