Welander stärker Hestras styrelse

Efter 14 år som koncernchef i Thule är det dags för Magnus Welander att kliva på ett nytt uppdrag.

Hestra-handsken är i en utvecklingsfas med målet att växla upp sin produktutveckling och öka sin globala närvaro. Därför har man valt att ta in ett riktigt proffs till sin styrelse.
Magnus Welander, nyligen koncernchef i Thule, är nämligen nyutsedd styrelseledamot.
– Vi är glada att välkomna Magnus till Hestra, hans erfarenhet av att bygga starka bolag i premium-segmentet stärker styrelsens kompetens och gör oss bättre rustade att växa på befintliga och nya marknader och inom samtliga produktkategorier. Inte minst kommer Magnus djupa förståelse för varumärkesutveckling och internationellt bolagsbyggande att vara en tillgång i den utvecklingsfas vi nu befinner oss, säger Anton Magnusson, som är VD för Hestra-handsken AB.

Welander har närmast arbetat i 14 år som koncernchef för Thule. Ett företag som under hans ledning själva gjort en omfattande tillväxtresa med stärkt varumärke och nya produktsegment. Welander är utbildad civilingenjör och har sedan tidigare arbetat i flera ledningsroller i internationella bolag. Inom branschen är han också styrelseordförande i hjälmföretaget Mips.
– Familjen Magnusson och teamet på Hestra har gjort ett fantastiskt jobb under flera decennier och jag har alltid varit ett stort ”fan” av deras högkvalitativa handskar. Jag är väldigt glad att få chansen att bidra på den utvecklingsresa bolaget står inför och känslan har stärkts efter att ha tillbringat tid med bolagets ägare, styrelse och ledning. Här finns en öppenhet och engagemang och inte minst delar vi synen på att företagande blir bäst när man kombinerar hjärta och hjärna, och när man har skoj tillsammans, säger Magnus Welander.

– När vi nu satsar för att växa behöver vi se till att organisationen fungerar och hänger med, och det är en viktig pusselbit i mitt arbete som VD. Jag sätter stort värde i att ha Magnus som bollplank i både operativa och strategiska frågor, och ser att han kan tillföra viktiga perspektiv från andra bolags verkligheter, säger Anton Magnusson.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.