Jensen avgår som Bergans vd

Jan Tore Jensen har arbetat på Bergans i 17 år. Från och med februari kommer han dock ha en annan arbetsplats.

Från och med februari 2024 kommer Bergans Fritid AS ha en ny vd. Sportbransjen.no rapporterar att varumärkets styrelse beslutat att Jan Tore Jensen avgår under inledningen av kommande år.
Jensen har under de 17 senaste åren arbetat inom företaget. Dels har han varit Supply Chain Director och Operations Officer. Senaste fem åren har han varit vd för klassiska varumärket.

Under sin tid som vd var han bland annat med när Bergans köptes av Sport Holding AS hösten 2021. Sedan dess har varumärket brottats med en ny vardag efter covid-19 med en ny distributionsstrategi. Dessutom har Jensen varit högst delaktig i implementeringen av en ny sortimentsstruktur.
– Jag är stolt över att kunna säga att jag tillsammans med duktiga medarbetare har varit med och tagit Bergans dit man är idag. Det har varit både roligt, givande och lärorikt. Det är emellertid en tid för allt, och jag har tillsammans med styrelsen kommit fram till att det är dags att släppa fram nya krafter och idéer, säger Jensen till Sportbransjen.no.
– Med Sport Holding som en stark ägare i ryggen är jag övertygad om att Bergans framöver kan stärka sin position ytterligare som Norges kanske mest föredragna outdoor-brand. Jag ser med spänning fram emot att följa Bergans framöver.

Ole-Henrik Skirstad är koncernchef i Sport Holding. Han önskar Jensen lycka till framöver och tackar för hans insats genom åren.
– Bergans som varumärke har en unik position bland norska användare som vi nu ska förvalta och vidareutveckla – ett uppdrag vi tar på största allvar, säger Skirstad.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32740" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]