Överskottsmaterial blir egen kapsel

Peak Performance återanvänder överskottsmaterial för att lansera en limiterad kapsel – full av teknologi.

Lagom till hösten introducerar Peak Performance en ny kollektion, döpt till Helium Utility FLO. I kapseln ingår åtta jackor skapade av överskottsmaterial från tidigare Heliumprodukter.
Kollektionen kommer i en limiterad upplaga och finns tillgänglig i utvalda butiker redan nu.

Tanken är att kollektionen ska minska svinnet och optimera varumärkets resurser. Totalt blev 184 jackor skapade med blockfärgat mönster i fyra olika unika kombinationer.
– Med Helium Utility FLO-projektet ville vi maximera användningen av tillgängliga resurser samtidigt som vi ville skapa något unikt rent produktmässigt. Det blev en utmaning och ett matematiskt pussel, men slutresultatet överträffade våra förväntningar, säger Magdalena Gelander, produktutvecklare på Peak Performance.

Peak Performance skriver att projektet tydligt speglar det fokus och engagemang för hållbarhet och progressiv design de vill stå för. Jackan är utrustad med en dunisolering av hög kvalitet , den har en fyllnadsgrad på 850. Isoleringen består av 90 procent gåsdun och 10 procent fjäder. Den är RDS-certifierad och har ett yttertyg som behandlats med en PFC-fri formula för att erbjuda både vind- och vattenavstötande skydd.

Totalt kommer den limiterade upplagan i åtta stilar. Det är fyra för män och fyra för kvinnor. Alla har ett nydesignat blockmönster i olika nyanser. Kollektionen kommer att vara tillgänglig på varumärkets hemsida samt i utvalda butiker. Pris: 3 200 kronor.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30644" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]